Lab Grown Moissanite Stener

HVA ER EN MOISSANITE/MOISSANIT?

Moissanite er en gemstone som ble oppdaget i 1893 ved en tilfeldighet. Den franske kjemikeren Henri Moissan, som senere vant nobelprisen i kjemi, oppdaget mikroskopiske partikler i et krater fra en meteoritt som hadde falt ned i jorden. Først trodde han at han hadde oppdaget diamanter, men noen år senere kom det frem at det var krystaller han hadde oppdaget, og som var av en annen sammensetning. Henri Moissan oppdaget en moissanite, som på mange måter er lik en diamant. Forskjellen er at i stedet for hardt pressede karbon, som en diamant er laget av, så er en moissanite av såkalt silisiumkarbid. En naturlig moissanite er svært sjelden, og derfor er nesten alle moissaniter laget i laboratoriet.

MOISSANITE

HARDHET

Alle edelsteners hardhet måles ved hjelp av Mohs hardhetsskala, som viser edelstenens motstand mot riper. En moissanite har 9,25 på denne skalaen, noe som er høyt og betyr at en moissanite er motstandskraftig og hard i sin utforming. Det er verdt å merke seg er at en diamant som har nummer 10 på skalaen er nesten fire ganger sterkere enn en moissanite. Du kan uten problemer bære en moissanite hver dag, og den passer dermed veldig godt i for eksempel en forlovelsesring, men du må holde et ekstra øye med en moissanite, siden den er mykere enn en diamant, som er det hardeste mineral som finnes.

GLANS

Diamanter og moissaniter gir ulik opplevelse hvis du setter dem ved siden av hverandre, fordi det mønsteret på fasettene som skiller seg ut. En moissanite kan noen ganger oppleves å ha en regnbue av farger seg, og det sies at den noen ganger lager en diskokule-effekt, spesielt i sollys. Det er på farge og glans at et trenet øye kan se forskjell mellom en moissanite og en diamant. En moissanite kan noen ganger oppleves som for livlig, siden den gjengi så mye farge i glansen sin, i motsetning til en diamant som har et renere og mer eksklusivt inntrykk.

FARGE

Uansett om en moissanite er gradert til fargeløs, så kan den i noen lys oppfattes å ha visse farger. Ofte viser den farger som har gul eller grå tone, men det er bare i visse lys, så den vil stort sett oppleves som fargeløs. De moissanitene vi tilbyr er gradert til nesten fargeløs.

PRIS

Det er prisen som avgjør om du velger en diamant eller en moissanite, og det er fordi en moissanite har en utrolig mye lavere pris enn en diamant. Det er også lettere å prissette en moissanite, siden de er laget i laboratoriet og ikke har så mange kriterier å ta hensyn til som en diamant, som kan variere mer i kvalitet.

DIAMANT

HARDHET

Diamanter er de, hva vet vi med dagens kunnskap, den hardeste av alle mineraler, og har dermed nummer 10 på Mohs hardhetsskala. Det er derrmede en utrolig holdbar edelsten som er ideell å bære hver dag. En diamant er nesten fire ganger hardere enn en moissanite, selv om det ikke høres ut som en så stor forskjell med 9,25 og 10 på skalaen.

GLANS

En diamant har ofte et mer rent inntrykk når det kommer til farge og glans. En diamant har ikke så mange refleksjoner i fargen som en moissanite, men refleksjoner i en moissanite kan oppfattet som altfor mye og nesten kunstig. Dermed tror vi at diamanten er det mest klassiske valg.

FARGE

En diamant har en naturlig farge i seg selv, og er vurdert til å være fargeløs. Siden den ikke har noen toner av andre farger, vil den oppfattes som kaldere og mer fargeløs i sammenligning med en moissanite, noe som vanligvis oppleves som positivt.

PRIS

Prisen på en diamant er høyere. Dette er fordi det er så mange kriterier å ta hensyn, til slik som form, carat, slipekvalitet, farge og klarhet. At naturlige diamanter har en høyere pris, sier seg selv, siden det et kunstverk laget av naturkrefter. Den unike produksjonsprosessen som en ekte diamant går gjennom, slår helt enkelt andre edelstener, slik som moissaniter.

Hos oss kan du betale med vipps!